CO TO JE „UZENÁ SŮL INKŮ“
UZENÁ SŮL Z AND – PERUÁNSKÁ RARITA JEDINĚ U NÁS V UNCARII!
Růžová sůl z Maras z And. Přírodně uzená. Neodolatelná kouřová chuť i vůně. Gastronomický skvost a vzácnost mezi solemi.
Po staletí nevyčerpatelné zásoby originální Růžové soli Inků se nachází přímo v srdci panenské přírody vysokých peruánských And, kde z nejčistšího podzemního horkého, slaného pramene tryská voda, která se následně slunečními paprsky vypařuje a zůstávají narůžovělé krystalky. Ty se poté udí na mandlovém a pomerančovém dřevě – čistě přírodním způsobem bez použití chemických látek. Tím sůl získává svou hnědošedou barvu a delikátní kouřovou chuť připomínající uzené maso. Během přírodního uzení nevznikají kancerogenní látky, tak jako u jiných průmyslově vyuzených výrobků a sůl Inků je i po tomto procesu mimořádně bohatá na minerální látky, především železo, hořčík, vápník, zinek a meď. Díky skvělému obsahu, zajímavé barvě a lahodné chuti i vůni dokáže zpestřit každý běžný pokrm. Může posloužít k přípravě různých specialit. Uplatní se v teplé i studené kuchyni, kde se v kombinaci se šunkou, vejci, rybami či zeleninou nejlépe rozvine její neopakovatelná chuť. Uzenou sůl ocení také vegetariáni, vegani a osoby, které z různých důvodů nekonzumují vyuzené produkty. Naše sůl jim pomůže ošálit smysly a připomene dávno zapomenutou chuť slaniny a uzenin.
CO OBSAHUJE NAŠE BALENÍ
100% čistá, originální sůl Inků z And. Přírodně uzená na mandlovém a pomerančovém dřevě.
ZPŮSOB PŘÍPRAVY A POUŽITÍ
Používáme jako běžnou sůl.