Peruánský pytlík 5 druhů moučky

Peruánský pytlík 5 druhů moučky

  • Peruánský pytlík 5 druhů moučky
  • Peruánský pytlík 5 druhů moučky
  • Peruánský pytlík 5 druhů moučky
  • Peruánský pytlík 5 druhů moučky
Peruánský pytlík 5 druhů moučky
532,00 Kč
462,61 Kč bez DPH
Obj. číslo: 101.022.208
Dostupnost:       
Doporučit známým Informuj o dostupnosti
Poslat
dotaz
Informuj
o akci
Výrobce:

 STRAVA, KTERÁ LÉČÍ.


POPIS

PERUÁNSKÝ PYTLÍK 5. druhů moučky
Pytlík obsahuje
:
Maiz Morado - mouka ze zrn a klasů fialové kukuřice – 100 g.
Canihuaco – mleté  zrna Canihua – 150 g
Yuca – známa také jako maniok –  150 g
Kiwicha mletá zrnka – 150 g
Quinua gelandina – mleté a gelatinizované zrnka Quinua -100 g
Algarrobo – peruánský karob – 100 g

Všechny druhy moučky se hodí k zahušťování jídel, pečení chleba nebo jiného pečiva, mohou být také přídavkem do pečení apod. Mohou se (kromě Yucy) požívat i v syrovém stavu, rozmíchané v džusu, vodě nebo jogurtu. 


MAIZ MORADO

Moučka z klasů andské fialové kukuřice, známé již civilizacím před érou Inků. Je hodnotnou potravinou s výbornými vlastnostmi. Maiz Morado je zdrojem nejsilnějších přírodních antioxidantů, komplexu vitamínů a minerálů. Je velmi ceněnou potravinou, podporující zdraví a napomáhající normální činnosti srdce. Je bez lepku.To, co intuitivně věděly civilizace ještě před impériem Inků, dnes potvrdily laboratorní výzkumy. Vědci jsou nadšeni výsledky studií nad Maiz Morado, protože v něm  nalezli vzácný poklad – „klíč ke zdraví“. 
Maiz Morado je více než „standardní” komplex vitamínů (A, B1, B2, B3, C) a minerálů (železo, vápník, fosfor). Je zdrojem nejsilnějších přírodních antioxidantů, chránících membrány buněk a DNA před zhoubnou činností volných radikálů a genetický kód DNA před poškozením.  
Maiz Morado působí také jako dokonalá „vnitřní kosmetika“. Podporuje růst a krásu vlasů a nehtů, potlačuje vrásky a brání jejich vzniku, zpomaluje stárnutí pokožky a dává jí svěží, mladistvý vzhled. Maiz Morado významně podporuje činnost nervové soustavy. Fialová kukuřice je ceněna i pro svou schopnost zvýšení ostrosti vidění a zlepšení nočního vidění. Je nápomocná při problémech s váhou. 
Proto produkty z Maiz Morado, známé po staletí pouze „místně”, získávají dnes renomé na celém světě.

CANIHUACO

Canihuaco - pražená a mletá semena Canihua jsou běžně známá pod názvem CAÑIHUACO. V Peru je moučka lahůdkou, nejen s ohledem na své účinky a nutriční hodnotu – kvalitní rostlinná bílkovina, vláknina, železo, vitamín E, antioxidanty a další látky - ale také pro svou chuť. Zájem o ni ve světě stále roste. To, co z ní dělá super potravinu, je vysoký obsah bílkovin, který činí až 20%. Je lehce stravitelná. Obsahuje také značné množství důležitých aminokyselin (s významným množstvím lysinu, izoleucinu a tryptofanu), které tělo nedokáže vyrobit samo. Dalšími účinnými látkami jsou kyselina listová a vitamíny ze skupiny B, riboflavin, B1 a také vitamín CANIHUACOmládí - E. Dále jsou zdrojem minerálů, především vápníku, fosforu, zinku, hořčíku a vysokého obsahu železa. Opomenout nelze ani vysoký obsah vlákniny rozpustné ve vodě, která pomáhá udržet střeva v dobrém stavu. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodným doplňkem bezlepkové stravy a má nízký glykemický index.

YUCA

Yuca - Manihot esculenta - je kořen - hlíza rostliny známé jako Maniok nebo Casava. Je jednou ze šesti nejdůležitějších, výživných, kulturně pěstovaných rostlin na světě. Její výživné hodnoty byly známy již v předkolumbovské éře, a proto byla také rozšířena nejen po celé Latinské Americe. 
Yuca, s botanickým názvem Manihot esculenta, se často plete s jinou rostlinou, která roste převážně v USA a její název zní Yucca (Yucca schidigera), a je druhem palmy. 
Tyto dvě rostliny se liší v účincích, a proto pozor na jejich záměnu. Hlízy Yuca stanoví základní potravinu pro více než půl miliardy lidí v rozvojovém světě. Po rýži a kukuřici je třetím největším zdrojem lehce stravitelných sacharidů. Sacharidy totiž představují téměř 90% jejich celkové hmotnosti. Hlízy obsahují, kromě již zmiňovaného škrobu, množství proteinů, tuků, sacharidů, vlákninu, minerály jako železo, hořčík, vápník, zinek, měď, sodík, fosfor, dále vitamíny A, B, C i K.  
Hlízy Yucy by se neměly požívat v syrovém stavu, protože v průběhu tepelného zpracování, sušení, krájení, pečení nebo kvašení se z nich uvolňuje (a tím i odstraňuje) nebezpečný kyanovodík.
Yuca má velmi cenné vlastnosti dodávající energii, čistící, antioxidační, imunostimulační. Má své opodstatněné místo v katalogu zdravé výživy. Yuca je také velmi dobrým a snadným zdrojem energie. Je vhodná pro sportovce, děti a další aktivní jedince, nebo pro lidi těžce pracující. 

KIWICHA 

Kiwicha, známá také jako amarant, roste v Andách a je to jedna z nejstarších známých pěstovaných rostlin. Byla základem stravy Inků, píše se o ní jako o zapomenutém pokladu And. Přestože obilninou není, je s ohledem na svou výjimečnost nazývána „obilím XXI. století“. Její malinká zrníčka mají velké výživové hodnoty s významným vlivem na zdraví. V žebříčcích zdravých potravin obsazuje přední místa. Je přirozeně bezlepková. Obsahuje bohatství aminokyselin, které si lidský organizmus nedokáže sám vytvořit, mimo jiné tryptofan, metionin a lysin, odpovídající za tvorbu a správný rozvoj mozkových buněk u dětí a mládeže a za jejich regeneraci u dospělých. Je také zdrojem vápníku, hořčíku a kyseliny listové. Obsahuje více železa než špenát a 2x více vlákniny, než ovesné otruby. Je bohatá na cenný skvalen (10 x více než v olivách!). Tato látka eliminuje zdraví ohrožující volné radikály, které jsou příčinou mnoha onemocnění. Pomáhá zachovat vitalitu organizmu. V Peru se o Kiwicha říká „Malá Velká“ (s ohledem na velice malá zrnka, ale velké výživové hodnoty). 

QUINUA GELANDINA

Gelatinizovaná a jemně mletá zrnka Quinua, pro snadnější použití, a ještě lepší vstřebatelnost. Strava XXI. století z And, bohatá na bílkoviny, vitamíny, mikroelementy, základní aminokyseliny a jiné důležité a cenné výživné látky, nezbytné ke správným funkcím organismu. Velmi cenná, lehce stravitelná složka zdravého, vyváženého stravování. Bez lepku. Vhodné pro vegetariány.
Jídlo má velký vliv na naše zdraví a všechny pochody v těle. V dnešní době si více, než kdykoli předtím, musíme dávat pozor na to, jaké „pohonné hmoty“ našemu organismu dodáváme. Velmi důležitou se stává nikoli kvantita ale kvalita. Je lepší menší množství kvalitní, zdravé stravy, než kvantita vozíku ze supermarketu…

ALGARROBO

Algarrobo – PERUÁNSKÝ KAROB. Superpotravina. Plody stromu Algarrobo připomínají tvarem lusky fazolí, mají béžovou barvu a jsou světlejší, než ty, které rostou v Evropě. Jejich semletím vzniká sladký prášek nazývaný Karob (Carob) nebo také Svatojánský chléb. V chuti připomíná sladké kakao. Je považován za zdravou náhradu čokolády. Jeho (u nás vzácnější) peruánská odrůda má lehký nádech skořice a velmi zajímavou chuť. Je přirozeně sladký, bez kofeinu, má malé množství tuku a nezpůsobuje alergii.
Obsahuje cukry: glukózu, fruktózu a sacharózu, bílkoviny, pektiny a vlákninu. Obsah vlákniny a pektinu pomáhá trávení. Dále obsahuje minerály, vitamíny, mikrolementy. Mimo jiné je zdrojem vitaminu E - známého jako vitamín mládí a kyseliny gallové - silného antioxidantu.
Je vhodný pro kuřáky, podporuje vykašlávání, po několika dnech dochází k intenzivnímu odchodu plicního sekretu.

Informace
Důležité informace
Nakupování u nás
Kontakt
UNCARIA ČR, s.r.o.
Smetanova 3
466 01 Jablonec nad Nisou
Tel/fax: 483 330 600
GSM: 724 104 120, 775 103 506
E-mail: info@uncaria.cz
Newsletter




Copyright ©2017 Uncaria.cz | All rights reserved | Mapa stránek
Made by: Confusers.cz