POPIS
LUCUMA - SLADKÉ ZLATO INKŮ. Ovoce Lucuma je v Peru velmi populární. Jeho dřeň se převážně konzumuje čerstvá. Na období, kdy není ovoce dozrálé, se upravuje do podoby moučky. Jemně mletá moučka z plodů Lucuma je zlatožluté barvy, charakteristické sladké chuti. Obsahuje mnoho živin, včetně beta-karotenu, železa, zinku, vitamínu B3, vápníku a bílkovin.
Je dobrým zdrojem pomalu vstřebatelných sacharidů. Plody Lucuma jsou přirozeně sladké, ale mají nízký glykemický index, vysoký obsah niacinu (vitamín B3), který usnadňuje metabolismus proteinů a má vliv na tvorbu energie. Může mit pozitivni vliv k udržení správné činnosti nervového systému.
Více informací o působnosti této rostliny najdete v HERBÁŘI PERUÁNSKÝCH BYLIN.
SLOŽENÍ
Sušený, mletý plod Lucuma.
Zaručujeme vysokou kvalitu, čistotu a shodnost botanického druhu.
Váhové varianty: 100, 250, 500 a 1000 gramů.
ZPŮSOB POUŽITÍ
K čemu ji lze využít v kuchyni?
Lze z ní připravovat různé ovocné koktejly. Dodává se do koláčů a pečiva, dortů, pudinků.
Jako prostředek k ochucení do ovesné kaše a cereálií, výborně zvýrazní také jogurt a tvaroh.
Při přípravě dezertů a domácí zmrzliny.
Je výborným doplňkem jídelníčku nejen pro osoby vyznávající aktivní a zdravý životní styl, ale i pro jedince na dietním režimu či diabetiky.
Může být také adekvátní náhražkou rafinovaného cukru a dá se používat jako sladidlo s vanilkovo-ořechovou chutí.
S ohledem na množství zdravé vlákniny, která není rozpustná, se pro lepší výsledek doporučuje použít k přípravě mixer nebo šejkr.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 1465 kJ
Bílkoviny: 5,8g
Tuky: 1,4g
Sacharidy: 67,9g
Cukry: 28,4g
Vláknina: 22,3g
DODATEČNÉ INFORMACE
Prášek z Lucumy neobsahuje lepek.
Je vhodný pro sportovce, těhotné ženy i malé děti. Ocení ho rovněž vegetariáni, vegani a diabetici.
PRODUKT NAJDETE I V SEKCI
Zdravé dobroty Organic a potravinové ideály