CO TO JE „ZELENÝ JEČMEN“
Zelený ječmen je enzymatický elixír plný života. Superpotravina plná vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Je sklizen v období svého rozpuku a zpracován je v okamžiku, kdy nasál nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu i slunce.
Zelený ječmen sytí naše buňky širokou škálou potřebných vitamínů a minerálů, obsahuje enzymy, které urychlují hojení a dodávají energii. Bojuje proti překyselení. Obsahuje velké množství chlorofylu, který působí protizánětlivě. Velké množství antioxidantů chrání proti nebezpečným volným radikálům. Čistí organismus.
CO OBSAHUJE BALENÍ
300g obsahuje 60 dávek (1 dávka = 5 g) 100 % sušené šťávy z listů mladého ječmene v prášku, přirozeně bezlepkového.
ZPŮSOB PŘÍPRAVY A POUŽITÍ
Doporučenou denní dávkou Ječmene je pro dospělého člověka jedna polévková lžíce. Při zátěži je možné množství zvýšit. Ječmen uchovávejte v chladu a temnu a při přípravě použijte studenou či vlažnou neperlivou vodu. Nápoj pijte dle možností, nejlépe nalačno. Hustotu nápoje si regulujte podle chuti a potřeby. Chuť a vůně Ječmene závisejí na pěstebních podmínkách, jako jsou roční doba, teplota, vlhkost svit slunce, složení půdy a další, a proto nemusejí být vždy zcela stejné.
Výživoví odborníci uvažují, že zelené potraviny by se měly stát stálou, každodenní součástí našeho jídelníčku. Ať již se jedná o andskou spirulinu, chlorellu pyrenoidosu, nebo šťávu z lístků mladého ječmene. Někdy je dobré je spojit, a tehdy nastupuje jev zvaný synergie neboli vzájemná podpora účinnosti a zvýšení jejich účinků.