Canihua zrnka Original Uncaria® 250 g

Canihua zrnka Original Uncaria® 250 g

Canihua zrnka Original Uncaria® 250 g
182,00 Kč
158,26 Kč bez DPH
Obj. číslo: 101.022.128
Dostupnost:       
Doporučit známým Informuj o dostupnosti
Poslat
dotaz
Informuj
o akci
Výrobce:

POPIS

Na výšinách peruánských And, kde nepříznivé počasí umožňuje růst jen málo rostlinám, roste velmi výživná příbuzná Quinui – Cañihua. Produkce není rozsáhlá, protože vyspělost zrn na jedné bylině není jednotná, což ztěžuje a omezuje její sklizeň. Ale s ohledem na její účinky a nutriční hodnotu – kvalitní rostlinná bílkovina, vláknina, železo, vitamín E, antioxidanty a další látky, zájem o ni stále roste. To, co z ní dělá super potravinu, je vysoký obsah bílkovin, který činí až 20%. Lehce stravitelná semena obsahují také značné množství důležitých aminokyselin (s významným množstvím lysinu, izoleucinu a tryptofanu), které tělo nedokáže vyrobit samo. Dalšími účinnými látkami jsou kyselina listová a vitamíny ze skupiny B, riboflavin, B1 a také vitamín mládí - E. Dále jsou zdrojem minerálů, především vápníku, fosforu, zinku, hořčíku a vysokého obsahu železa. Opomenout nelze ani vysoký obsah vlákniny rozpustné ve vodě, která pomáhá udržet střeva v dobrém stavu. Canihua je příbuznou Quinui a rozdíl mezi nimi je především v její chuti. Pro většinu lidí je Canihua lahůdkou. A to jak ve formě zrnek, tak i moučky z nich. Moučky, které se v Peru říká Canihuaco. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodným doplňkem bezlepkové stravy a má nízký glykemický index. Od roku 1985 mají jako součást jídelníčku kosmonautů Canihua společně s Quinoa a Maca celosvětový věhlas.
Více informací o působnosti této rostliny najdete v HERBÁŘI PERUÁNSKÝCH BYLIN.

JAK POUŽÍVAT:


Zrna: zrna Canihua, která jsou menší než quinoa, během vaření také „vypouští“ malé křupavé ocásky (klíčky). Jsou velmi chutné, s lehce nasládlou oříškovou chutí. Příprava: Canihua vaříme buď ve vodě nebo vývaru, dle chuti. V poměru 1:1 nebo 1:2 přiveďte k varu a na mírném ohni vařte přikryté zhruba 15-20 minut. V Peru se canihua například jí v podobném pokrmu jako je náš rýžový nákyp, tedy na sladko, smíchaná s ovocem, ale přidává se i do těsta na chléb, nebo do polévek. V našich podmínkách ji můžete používat jako přílohu místo rýže, jako základ pro různá "rizota", jako přísadu do různých masových a zeleninových karbanátků a nádivek, může nahradit rýži, quinuu nebo těstoviny. Pokud chcete připravit kaši, rozmixujte ji v mléku. Může být dodávána i do některých dezertů. V Peru je typickou součástí sladkých nápojů, kde spolu se skořicí a hřebíčkem tvoří ideální kombinaci (cca 20 minut povařit Canihua s přísadami podle chuti, přidat cukr a nápoj je hotový). Dalším způsobem, jak připravit Canihua je: jako energetické tyčinky, sladké kaše, koláče nebo spolu s ovesnými vločkami jako chutnou snídani. Z vařených zrníček můžete připravit různé saláty, nebo přidat k salátům. Je sametovější a křehčí než quinua a svou oříškovou chutí může obohatit každý salát. Může se jíst s jogurtem, zakysanou smetanou, jednoduše ji přidejte ke svému oblíbenému jídlu.

. Upozornění

​ Konzumaci canihua ať už v jakékoliv formě, je třeba řádně zapít vodou.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 1491 kJ
Bílkoviny: 15g
Tuky: 7,6g
Sacharidy: 53,1g      
Cukry: 2,2g
Vláknina: 11,2g

Informace
Důležité informace
Nakupování u nás
Kontakt
UNCARIA ČR, s.r.o.
Smetanova 3
466 01 Jablonec nad Nisou
Tel/fax: 483 330 600
GSM: 724 104 120, 775 103 506
E-mail: info@uncaria.cz
Newsletter




Copyright ©2017 Uncaria.cz | All rights reserved | Mapa stránek
Made by: Confusers.cz